Kuinka monta tuntia lounaslistatyöskentelyyn kuluu aikaa kuukaudessa?


Tämä on kysymys, johon olemme palanneet tiimissämme kerta toisensa jälkeen, ja jota päätimme lähteä selvittämään julkisen gallupin muodossa Gastro Helsinki 2020 -messuille.

Messut menivät oikein mallikkaasti ja pinnitaulugalluppimme herätti mukavasti kiinnostusta niiden ihmisten keskuudessa, joille lounaslistatyöskentely oli tuttua. Noh, messut ovat nyt takana ja tulokset selvillä… joten mennään suoraan asiaan!

Galluppimme toteutettiin siten, että jokainen pisteellämme pysähtynyt henkilö, joka kertoi työskentelevänsä lounaslistojen parissa tai niiden ympärillä, sai mahdollisuuden laittaa pinnin tauluun omaa mielipidettään edustamaan. Jokaisen pinnin taustalla on täten tarina henkilökohtaisista kokemuksista ja haasteista, mutta valitettavasti näiden tarinoiden tuominen osaksi tätä artikkelia osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi.

Lounaslistatyoskentelyyn kaytetty aikaarvio

Tästä huolimatta, tulokset ovat selvät. Pinnitaulumme keräsi kahden päivän aikana yhteensä 56 vastausta, joista kuusi kappaletta olivat tiimimme itse laittamia. Tiimimme laittamat pinnit edustivat omien asiakkaidemme sekä yhteistyökumppaneidemme tuloksia ennen Lounastajan käyttöönottoa. Taulua katsellessa on selvää, että suurin osa vastauksista jäivät kuuden (15 kpl) ja kahdeksan (17 kpl) työtunnin paikkeille kuukausi tasolla. On myös huomattavissa, että tuloksien kokonaispainopiste kallistuu enemmän 10h/kk suuntaan, kuin 4h/kk suuntaan. Tämä heijastuu myös hyvin koko taulun keskiarvossa, joka oli 8,98h/kk. Keskiarvoa tarkastellessa on tosin otettava huomioon, että ‘20+ h/kk’ on laskettu yhtälöön tarkoittamaan tasan kahtakymmentä työtuntia, joka kuulemiemme tarinoiden perusteella on kaukana todellisuudesta.

Tulokset:

Vastauksia yhteensä:56kpl
Itse laitetut pinnit:6kpl
2h/kk1kpl
4h/kk5kpl
6h/kk15kpl
8h/kk17kpl
10h/kk9kpl
15h/kk3kpl
20+h/kk6kpl
Keskiarvo:   8,98h/kk

Mitä nämä tulokset tarkoittavat? Meille ne kertovat, pienestä otannasta huolimatta, että mm. yrityksemme tarinassa nostamamme havainnot lounaslistatyöskentelyn raskaudesta ovat trendi, ei poikkeus. Tulokset myös kertovat, että enemmistö Suomessa toimivista ravintoloista pystyvät tekemään merkittäviä aikasäästöjä Lounastajan avulla; listojen suunnitteluun sekä julkaisuun liittyvistä toiminnoista puhumattakaan.

Oletko samaa mieltä tuloksiemme kanssa?

Anna oma arvio:

Lounaslistatyöskentelyyn käytetty aika:

2 h/kk
4 h/kk
6 h/kk
8 h/kk
10 h/kk
15 h/kk
20+ h/kk

Vastasitko 8h/kk tai enemmän?

Lounastajan avulla säästät kuukaudessa jopa täyden työpäivän verran aikaa lounaslistojen laatimisesta! Palvelun avulla saat myös arvokasta tietoa ravintolatoiminnan kehittämiseen sekä kasvatat ravintolasi näkyvyyttä.

Word- ja Excel työskentelylle on nyt vaihtoehto: Lounastaja

Lounastaja on verkkopalvelu, jolla suunnittelet, laadit ja julkaiset lounaslistasi näppärästi suoraan verkossa.