Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Ole hyvä ja valitse evästeet, jotka haluat sallia.
Mistä se kaikki alkoi...
Lounastaja sai alkunsa vuonna 2015, kun olkapäilleni laskeutui vastuu alkaa päivittämään Cafe Pepé -nimisen isäni lounasravintolan lounaslistoja nettiin. Listojen päivittäminen ei itsessään ollut haastavaa, ja autoin isääni mielelläni - mutta jokaviikkoinen tanssimme lounaslistojen kanssa alkoi vuosien varrella käydä rasittavaksi. Päätin siis tehdä asialle jotain.
Ratkaisuni oli luoda kasa Python-skriptejä, jotka hoitivat suurimman osan päivitystyöstä puolestani, mutta ratkaisua luodessani minulle heräsi kysymys: “Onko julkaisu ainut työläs osa lounaslistatyöskentelystä?” Muutaman isäni kanssa käydyn keskustelun jälkeen ongelman todellinen laajuus oli selvä. Kaikki osat lounaslistojen ympärillä tapahtuvasta työskentelystä olivat yhtä työläitä kuin niiden päivittäminen. Ongelman löytäneenä päätin että asialle oli tehtävä jotain...
Ratkaisun luominen ei ollut helppoa. Ensin piti hankkia tiimi, koska yksin maailmaa ei muuteta. Tässä vaiheessa toimintaan lähti mukaan rakas ystäväni ja huippukoodari, Jani Gröhn, johon olin tutustunut korkeakouluopinnoissani. Tämän lisäksi tarvittiin tavoite, jonka lopullinen muoto oli kutakuinkin:
“Luo palvelu, jossa on mahdollista hoitaa kaikki lounaslistoihin liittyvä työskentely. Helposti, älykkäästi ja edullisesti.”
Ja sitten alkoi itse työ… ja noin vuosi tiimin perustamisen jälkeen ensimmäinen versio Lounastajasta oli valmis. Palvelu sai ensimmäisen tulikokeensa isäni ravintolassa, Cafe Pepé:ssä, jossa se sai erinomaisen vastaanoton. Palvelu teki juuri sen mitä sen pitikin: säästi merkittävästi aikaa, tuki lounaslistojen luomista ja teki niiden julkaisusta todella kätevää.
Olimme onnistuneet. Tässä vaiheessa tiimillemme heräsi uusi kysymys: “Miten pitkälle voisimme palvelumme kanssa päästä?” Hetken palvelun kysyntää tutkittuamme ja muutama puhelinsoitto Business Finlandiin päin myöhemmin, valo näytti vihreää. Oli aika aloittaa startup-yrittäjyys.
Tämän pisteen jälkeen kehitys on ollut hurjaa. Apua on saatu valtavasti, palvelu on kehittynyt kovaa vauhtia, ensimmäinen palkkaus on tehty ja pilootit on saatu käyntiin. Kaikki nämä asiat nostavat hymyn kasvoilleni, mutta selvää on se, että nyt ei ole vielä aika rentoutua. Lounastaja on vasta elinkaarensa ensimetreillä ja palvelun tuominen lounasravintola-alan suurempaan tietoisuuteen tulee vaatimaan valtavan määrän työtä ja rikkaan kastin intohimoisia yhteistyökumppaneita. Ja vaikka tulevaisuutemme on tänä päivänä vielä osakseltaan avoinna, niin selvää on se, että suuntamme on ylös- ja eteenpäin!
- Kristofer Korhonen, toimitusjohtaja
Lounaslistoilla maailmalle
10.12.2020 | By Business Joensuu
Viikoittain osasi Kristofer Korhonen odottaa isänsä Mikko Korhosen puhelinsoittoa, ei tosin välttämättä kovin innokkaana. Edessä olisi jo vuosia jatkunut jokasunnuntainen rituaali, isän lounasravintolan listojen tekeminen ja niiden jakaminen verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Pikku hiljaa Korhosen kyllästyminen kasvoi kasvamistaan ja hän alkoi miettiä ratkaisua ongelmaan.
Toiminnan taustalla
Kristofer Korhonen
Toimari // #jokapaikanhöylä
“Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”
- Rikas perspektiivi yrittäjyyteen (nähnyt startup elämää läheltä vuosien saatossa)
- Vankka kokemus palveluiden kehittämisestä ja suunnittelusta.
- const kristofer = [, , , , ];
Puhelin: +358 45 650 6562
Sähköposti: kristofer@lounastaja.fi
Jani Gröhn
Tekninen suunnittelu ja kehitys
“Kerralla kunnolla, muuten on sama jättää tekemättä”
- Tieto- ja viestintätekniikan insinööri
- Koukussa koodaamiseen
- Innokas drinkki- ja kuntosaliharrastaja – päivästä riippuen
Puhelin: +358 45 321 3708
Sähköposti: jani@lounastaja.fi
Mikko Korhonen
Neuvonantaja
- 41 vuoden kokemus ravintola-alalta
- Keittiömestari, Chef de rotisseurs
- Kalevala rotisseursin perustajajäsen
- Perustanut Ravintola Pepén, joka omistaa nykyään kuusi lounasravintolaa