Mistä se kaikki alkoi...

Lounastaja sai alkunsa vuonna 2015, kun olkapäilleni laskeutui vastuu alkaa päivittämään Cafe Pepé -nimisen isäni lounasravintolan lounaslistoja nettiin. Listojen päivittäminen ei itsessään ollut haastavaa, ja autoin isääni mielelläni - mutta jokaviikkoinen tanssimme lounaslistojen kanssa alkoi vuosien varrella käydä rasittavaksi. Päätin siis tehdä asialle jotain.Cafe Pepe - Python koodit

Ratkaisuni oli luoda kasa Python-skriptejä, jotka hoitivat suurimman osan päivitystyöstä puolestani, mutta ratkaisua luodessani minulle heräsi kysymys: “Onko julkaisu ainut työläs osa lounaslistatyöskentelystä?” Muutaman isäni kanssa käydyn keskustelun jälkeen ongelman todellinen laajuus oli selvä. Kaikki osat lounaslistojen ympärillä tapahtuvasta työskentelystä olivat yhtä työläitä kuin niiden päivittäminen. Ongelman löytäneenä päätin että asialle oli tehtävä jotain...

Ratkaisun luominen ei ollut helppoa. Ensin piti hankkia tiimi, koska yksin maailmaa ei muuteta. Tässä vaiheessa toimintaan lähti mukaan rakas ystäväni ja huippukoodari, Jani Gröhn, johon olin tutustunut korkeakouluopinnoissani. Tämän lisäksi tarvittiin tavoite, jonka lopullinen muoto oli kutakuinkin:

Luo palvelu, jossa on mahdollista hoitaa kaikki lounaslistoihin liittyvä työskentely. Helposti, älykkäästi ja edullisesti.

Ja sitten alkoi itse työ… ja noin vuosi tiimin perustamisen jälkeen ensimmäinen versio Lounastajasta oli valmis. Palvelu sai ensimmäisen tulikokeensa isäni ravintolassa, Cafe Pepé:ssä, jossa se sai erinomaisen vastaanoton. Palvelu teki juuri sen mitä sen pitikin: säästi merkittävästi aikaa, tuki lounaslistojen luomista ja teki niiden julkaisusta todella kätevää.

Olimme onnistuneet. Tässä vaiheessa tiimillemme heräsi uusi kysymys: “Miten pitkälle voisimme palvelumme kanssa päästä?” Hetken palvelun kysyntää tutkittuamme ja muutama puhelinsoitto Business Finlandiin päin myöhemmin, valo näytti vihreää. Oli aika aloittaa startup-yrittäjyys.

Lounastajan porukka pyöräilemässä

Tämän pisteen jälkeen kehitys on ollut hurjaa. Apua on saatu valtavasti, palvelu on kehittynyt kovaa vauhtia, ensimmäinen palkkaus on tehty ja pilootit on saatu käyntiin. Kaikki nämä asiat nostavat hymyn kasvoilleni, mutta selvää on se, että nyt ei ole vielä aika rentoutua. Lounastaja on vasta elinkaarensa ensimetreillä ja palvelun tuominen lounasravintola-alan suurempaan tietoisuuteen tulee vaatimaan valtavan määrän työtä ja rikkaan kastin intohimoisia yhteistyökumppaneita. Ja vaikka tulevaisuutemme on tänä päivänä vielä osakseltaan avoinna, niin selvää on se, että suuntamme on ylös- ja eteenpäin!

- Kristofer Korhonen, toimitusjohtaja

Lounaslistoilla maailmalle

10.12.2020 | By Business Joensuu

Viikoittain osasi Kristofer Korhonen odottaa isänsä Mikko Korhosen puhelinsoittoa, ei tosin välttämättä kovin innokkaana. Edessä olisi jo vuosia jatkunut jokasunnuntainen rituaali, isän lounasravintolan listojen tekeminen ja niiden jakaminen verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Pikku hiljaa Korhosen kyllästyminen kasvoi kasvamistaan ja hän alkoi miettiä ratkaisua ongelmaan.

Lounastaja muualla mediassa

Toiminnan taustalla

Kristofer Korhonen rennosti

Kristofer Korhonen

Liiketoiminnan kehitys
“Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.”

  • Rikas perspektiivi yrittäjyyteen (nähnyt startup elämää läheltä vuosien saatossa)
  • Vankka kokemus palveluiden kehittämisestä ja suunnittelusta.
  • const kristofer =  [🐠, 🍣, 🏃‍♂️, 💻, 💡];

Niko Lindfors

Myynti ja markkinointi
Yrittäminen on virheiden tekemistä, ei niiden toistamista.

  • Tradenomi (BBA), International Business
  • Ihmiskeskeisen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen
  • Jatkuvan ja systemaattisen kehittämisen puolestapuhuja
  • Innokas ravintola-alan arjen tutkia
Niko Lindfors - peukku
Jani Gröhn - koodaamassa

Jani Gröhn

Tekninen suunnittelu ja kehitys
Kerralla kunnolla, muuten on sama jättää tekemättä

  • Tieto- ja viestintätekniikan insinööri
  • Koukussa koodaamiseen
  • Innokas drinkki- ja kuntosaliharrastaja – päivästä riippuen