Siirry sisältöön

Ota yhteyttä!

045 650 65 62

Ilmastoannos-kampanja haastaa ravintolat mukaan ilmastotalkoisiin

Ilmastoannos-kampanja haastaa ravintolat mukaan ilmastotalkoisiin

Lounastaja on mukana ilmastoannos-kampanjassa 25.10–28.11.2021. Lähde sinäkin mukaan! Olemme kehittäneet palvelumme sisään helpon tavan viestiä ilmastoannoksista omille asiakkaille.

Ilmastoannos-merkki auttaa asiakkaita tunnistamaan ruokalistalta ne annokset, joiden hiilijalanjälki on keskimääräistä pienempi. Ravintoloita kannustetaan mukaan kampanjaan tarjoamalla Ilmastoannos-tunnus ja sen käyttöön liittyvät laskurit käyttöön ilmaiseksi. 

Ilmastoannos on helppo viestiä Lounastajalla

Voit merkata yksittäisen lounaan ilmastoannokseksi helposti Lounastajalla. Kampanjaan lähtevät ravintolat saavat käyttöönsä erikoismerkin, joka tarvitsee vain klikata päälle kuten allergeenitiedot. Merkki näytetään automaattisesti kaikissa omissa jakelukanavissasi. Tehtävänäsi on siis vain laskea lounaan hiilijalanjälki helppokäyttöisellä laskurilla!

Tule mukaan ja nosta ilmastoannokset ruokalistalle! 

llmastoannos-kampanja rohkaisee ravintoloita tarjoamaan asiakkailleen ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja. Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä, sillä ravintoloille tarjotaan helppokäyttöiset laskurit ruoka-annosten hiilijalanjäljen laskemiseen. Kampanjaan voivat osallistua niin kortteliravintolat kuin työpaikkaruokalatkin eli se soveltuu kaikenlaisille ravintoloille. 

Ilmastoannos-kampanja tarjoaa käyttöön useita eri laskurivaihtoehtoja hiilijalanjäljen laskemiseen. Ravintolat saavat tukea laskureiden käyttöön, mutta vastaavat itse ilmastoannosten hiilijalanjäljen laskemisesta. Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä vaikkapa tarjoamalla yhden ilmastoystävällisen annoksen ruokalistalla päivittäin. Kampanjaan osallistuminen on ravintoloille maksutonta. Ilmastoannoksia tarjoillaan ravintoloissa 25.10–28.11.2021. 

Ilmastoannos-merkki voidaan antaa ruoka-annokselle, jonka raaka-aineiden yhteenlaskettu hiilijalanjälki on enintään 1,0 kg CO2e, eli alle nykyisen keskiarvon Suomessa. Kampanjan aikana ravintoloiden käyttöön tarjotaan Clonet Oy:n kehittämä OpenCO2.net-pohjainen Aterian Ilmastolaskuri, jonka lisäksi Unilever Food Solutions CO2-laskuri on vapaasti käytettävissä.

Kuinka lähden mukaan kampanjaan?

Lounastajan asiakkaana sinun tulee rekisteröityä Ilmastoannos-merkin käyttäjäksi täällä. Tämän jälkeen saat merkin käyttöön Ma 25.10.

Ota Lounastaja kokeilukäyttöön kampanjahintaan

Eikö Lounastaja ole vielä teillä käytössä? Ei hätää! Pääset kokeilemaan Lounastajaa omassa ravintolassasi edulliseen kokeiluhintaan 20€ / 2kk. Kahden kuukauden aikana testaat Lounastajaa ja osallistut ilmastoannos-kampanjaan mukaan helposti. Tutustu alta ja liity mukaan!