
“Lounaspankki muistaa, mitä mä en muista” – Petterin pelastus lounasravintolan arjessa
Vuoden 2024 alussa Raahessa aloittanut Sopalle tarjoaa lounasta kahdessa toimipisteessä – mutta ei mitä tahansa lounasta. “Me tehdään ruoat alusta asti itse. Ei eineksiä, ei valmissooseja, vaan oikeista raaka-aineista, niin pitkälle kotimaisista kuin mahdollista”, kertoo ravintoloitsija Petteri Mykkänen. Erityisesti ravintolassa arvostetaan paikallisuutta – esimerkiksi kala ostetaan suoraan alueen kalastajilta aina kun mahdollista.

Buffet-lounaan rinnalla tarjotaan annoksia myös keittiöstä, ja molemmissa toimipisteissä ruoka valmistetaan itse joka aamu. “Meille on tärkeää, että asiakas saa aidosti hyvää ruokaa. Ja että tietää myös, mitä syö – allergiat, erityisruokavaliot, kaikki löytyy selkeästi.”
Aiemmin lounaslistojen teko oli työlästä
Ennen Lounastajaa lounaslistojen tekeminen oli Petterin mukaan hidasta ja kömpelöä. Listat kirjoitettiin käsin tietokoneella, ja julkaisu tehtiin kopioimalla ja säätämällä Facebookissa. “Siihen meni hirveästi aikaa, eikä lopputulos ollut aina edes selkeä.”
Lounastajan käyttöönotto toukokuussa 2024 muutti arjen. “Listan tekeminen on nyt tosi nopeaa. Kaikki aiemmin tarjotut ruoat tallentuvat lounaspankkiin, josta niitä voi helposti etsiä ja lisätä listalle – ei tarvitse kirjoittaa kaikkea alusta. Ja saan tehtyä sen vaikka puhelimella.”
Ideat talteen – lounaspankki apuna arjessa
Yksi Petterin eniten arvostamista toiminnoista on ravintolan oma lounaspankki, joka tallentaa kaikki aiemmat ruuat talteen.

“Se on todella iso apu. Kun alat rakentaa uutta listaa, ei tarvitse muistella tai kaivaa tiedostoja – vaan kaikki on heti käden ulottuvilla. Sieltä voi napata aiemman ruuan, muokata sitä vähän tai käyttää sellaisenaan.”
Petteri Mykkänen
Petteri kokee lounaspankin erityisen hyödylliseksi juuri kiireessä, kun ideointi täytyy hoitaa nopeasti: “Se säästää aikaa ja päätä. Ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen joka viikko.”
Toinen toimipiste? Ei ongelmaa.
Toinen toimipiste avattiin vuoden 2024 loppupuolella, ja Petterin mukaan Lounastajasta oli siinä iso apu. “Kun oli valmiita pohjia ja aiemmat listat käytettävissä, toisen paikan käynnistys helpottui huomattavasti. Pystyi hyödyntämään jo olemassa olevia ruokia ja rakenteita.”
Myös allergeenien ja erityisruokavalioiden merkkaaminen on sujunut kivuttomasti. “Meillä näkyy ne tiedot nyt selkeästi, ja se on saanut kiitosta asiakkailta ja myös tarkastajilta.”
Nopeaa palvelua, silloin kun sitä tarvitsee
Petteri antaa erityiskiitokset Lounastajan asiakaspalvelulle: “Olen ollut tosi tyytyväinen. Jos en itse ymmärrä jotain, niin saan nopeasti apua. Vaikka en osaa mitään Facebookista, niin teillä se meni naps-naps-naps kuntoon. Se on harvinaista tänä päivänä.”
Suosittelisiko Petteri Lounastajaa muillekin ravintoloille?
“Ehdottomasti. Meillä Lounastaja helpotti monia juttuja heti kättelyssä. Se säästää aikaa, tuo varmuutta tekemiseen ja pitää listat järjestyksessä – ilman turhaa säätöä. Ja asiakaspalvelu? Poikkeuksellisen hyvää. Me ei luovuta tästä, vaan pysytään mukana jatkossakin.”

“Jos mietit, kannattaako kokeilla – sanoisin että kannattaa. Meillä se helpotti monia juttuja heti kättelyssä.”
Petteri Mykkänen
Testaa Lounastajaa omassa ravintolassasi – lue lisää: lounastaja.fi/ota-yhteytta
Ideoita ja sujuvuutta arkeen
Lounastajasta on tullut tärkeä työkalu muussakin kuin jakelussa. Petteri hyödyntää:
- Yhdellä klikkauksella luotavia Facebook-julkaisuja
- Lounaslistan viikoittaista jakamista Googleen ja lounaslistapalveluihin
- Omaa lounaspankkia – kaikki aiemmat ruuat löytyvät muistista
- Selkeitä allergia- ja ruokavaliomerkintöjä – asiakkaat ja tarkastajat kiittävät
- Mahdollisuutta hoitaa kaikki myös puhelimella – ei tarvitse edes tietokonetta
“Se säästää aikaa ja päätä. Ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen joka viikko.”
Petteri Mykkänen, Yrittäjä Sopalle.fi ravintoloissa
Tutustu Lounastajaan tarkemmin ja kokeile sitä omassa ravintolassasi ilman sitoutumista!
Kokeile Lounastajaa itse
Palvelun avulla voit suunnitella ravintolasi lounaslistan kätevästi yhdessä paikassa ja hyödyntää samalla yli 400 erilaista lounasreseptiä. Suunnittelun jälkeen voit julkaista lounaslistan kaikkiin ravintolasi jakelukanaviin yhdellä napin painalluksella.
Voit kokeilla Lounastajaa omassa ravintolassasi kaksi kuukautta hintaan 20 €
