
”Enää ei mene puolta tuntia lounaslistan jakamiseen” – Ravintola Hekari säästää aikaa ja hermoja Lounastajan avulla
Ravintola Hekari pyörittää lounasta, pitopalvelua ja ateriapalvelua Kuusankosken keskustassa. Kun listat piti ennen näpytellä käsin joka kanavaan erikseen, vei pelkkä jakelu jopa 40 minuuttia viikosta. Nyt jakelukanavia on käytössä entistä enemmän, homma hoituu alle kymmenessä minuutissa ja aikaa jää olennaiseen.

Työmiehiä, kotiruokaa ja lämminhenkistä palvelua
Hekari on toiminut Kuusankoskella jo vuodesta 2009. Asiakaskunta koostuu pääosin työmiehistä, mutta myös eläkeläisiä ja muita paikallisia käy säännöllisesti syömässä.
”Me tarjoillaan lounasta, ateriapalvelua ja pitopalvelua. Meitä on kaksi omistajaa ja kolme työntekijää – sekä vaihtelevasti kesäapulaisia,” kertoo Hanna, toinen yrittäjistä.
Lounaslista piti ennen kopioida moneen paikkaan
Ennen Lounastajaa Hannan työviikkoon kuului paljon manuaalista työtä:
“Kirjoitin ruokalistan, kopioin sen kotisivuille, Facebookiin ja muihin paikkoihin. Se vei helposti 40 minuuttia viikosta.”
Myös tulosteet tehtiin käsin, ja usein muutoksia tehtiin viime hetkellä, mikä teki jakelusta vielä työläämpää.
Yksi työkalu vapautti puoli tuntia jo pelkästään listan jakamisesta
Hanna on työskennellyt ravintola-alalla jo yli 20 vuotta. Monesti vanhaan tapaan totutaan ja uuden kokeilemista ei uskalleta edes harkita. Hän kuitenkin päätti kokeilla jotain uutta lounaslistojen tekemiseen ja se toikin kaivatun helpotuksen rutiineihin ilman, että tuttu työarki meni uusiksi.

“Olen ollut alalla pitkään, mutta joskus pieni muutos voi tehdä yllättävän suuren eron arjessa.”
Hanna Vainiemi
Moni ravintola toimii edelleen kuten aina ennenkin, mutta Hannan tarina osoittaa, että kokeilemalla voi löytää tapoja säästää aikaa ja helpottaa omaa työtä ilman isoa hyppyä tuntemattomaan.
Kun Hanna sai sähköpostia Lounastajasta, päätös kokeilusta syntyi nopeasti:
“Olin nähnyt mainoksen aiemmin, mutta vasta kun yhteydenotto tuli, niin tajusin että nyt olisi hyvä hetki kokeilla palvelua. Tiesin heti, että tämä säästää meiltä aikaa.”
Nyt listan tekemiseen menee alle 10 minuuttia, ja se jaetaan automaattisesti kaikkiin tärkeisiin kanaviin.
Ideoita ja sujuvuutta arkeen
Lounastajasta on tullut tärkeä työkalu muussakin kuin jakelussa. Hanna hyödyntää:
- Automaattisia ehdotuksia aiemmista ruoista – nopeuttaa kirjoittamista
- Ideapankkia – uusia ideoita otetaan käyttöön viikoittain
- Tulostepohjaa myös omavalvontaan – lämpötilat merkataan suoraan tulostettuun listaan
- Palautetyökalua – asiakkailta saadaan vinkkejä ja ideoita toiminnan kehittämiseen

“Kun tulee se hetki että ei keksi mitään uutta, ideapankista löytyy lähes aina joku hyvä resepti-idea.”
Hanna Vainiemi
Pienellä muutoksella suuri vaikutus
Ravintola Hekari on esimerkki siitä, miten pienikin muutos voi helpottaa ravintolan arkea konkreettisesti. Aikaa säästyy, ideointi helpottuu ja ruokalistat pysyvät ajantasaisina – ilman ylimääräistä säätöä.
Lue lisää Lounastajasta ja kokeile itse
Kokeile Lounastajaa itse
Palvelun avulla voit suunnitella ravintolasi lounaslistan kätevästi yhdessä paikassa ja hyödyntää samalla yli 400 erilaista lounasreseptiä. Suunnittelun jälkeen voit julkaista lounaslistan kaikkiin ravintolasi jakelukanaviin yhdellä napin painalluksella.
Voit kokeilla Lounastajaa omassa ravintolassasi kaksi kuukautta hintaan 20 €
